وزیر خارجه ایران خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با قطعنامه ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی شد و هشدار داد: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه خواهد شد.
وزیر خارجه ایران گفت: تحرکات ناصواب سه کشور اروپایی «فرانسه، انگلیس و آلمان» برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی صرفا موجب تضعیف و اختلال در فرآیندهای تعاملگرایانه بین آژانس و ایران خواهد شد.
«سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در مورد تعاملات ایران و آژانس در پرتو نتایج سفر گروسی به تهران و همچنین تحولات مرتبط با نشست شورای حکام به بحث و تبادل نظر پرداخت.
وزیر خارجه ایران گفت: وعده صادق ۲ مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود. این تهاجم جدید نیز مستحق واکنش است و ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشتهایم و در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد.
وزیر خارجه کشورمان در واکنش به شایعه دیدار نماینده ایران در سازمان ملل و ایلان ماسک، یکی از اعضای معرفی شده کابینه ترامپ تاکید کرد که سیاست خارجی جای پیش داوری نیست.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به برخی از اخبار منتشر شده در مورد تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران گفت: هیچ مبنای قانونی، منطقی یا اخلاقی برای هیچ یک از این رفتارهای اتحادیه اروپا وجود ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس ضمن گلایه از معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل خاص، از اظهارات وزیر امور خارجه در رابطه با آمریکا انتقاد کرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: «ایران دنبال سلاحهای هستهای نیست؛ تمام! این سیاست مبتنی بر آموزههای اسلامی و محاسبات امنیتی ماست. اعتمادسازی به صورت متقابل مورد نیاز است. این خیابان یکطرفه نیست.»
وزیر امور خارجه ایران گفت: در عملیات رژیم صهیونیستی علیه ایران، مشارکت آمریکاییها کاملاً برای ما روشن است و حداقل آن این است یک کریدور فضایی در اختیار نیروی هوایی این رژیم قرار داد.
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «تحریمهای جدید آمریکا و اروپا علیه ایران، مردم عادی را که با هواپیما به سفر میروند، محروم میکند»، گفت: حال این چه اثری میتواند در کاهش تنش در منطقه داشته باشد جای سوال و تاسف است.
وزیر امور خارجه ایران گفت: دیپلماسی با هدف بسیج ظرفیت همه کشورهای منطقه و سازمانهای بینالمللی برای مقابله با تهدیدات خطرناک رژیم صهیونیستی علیه صلح، ثبات و امنیت سراسر منطقه، فعالانه در میدان است.
وزیر خارجه ایران هشدار داد «تعداد آوارگان در لبنان تقریبا با آوارگان در غزه برابر شده» و اگر جامعه بینالمللی و کشورهای منطقه اقدامی انجام ندهند، «با غزههای دیگری در منطقه روبرو خواهیم بود».
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران و عربستان با هم میتوانند امنیت و ثبات را برای منطقه به ارمغان آورند و این موضوع نیازمند سطح بالاتری از اراده سیاسی است.
وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه گفت که «جمهوری اسلامی ایران تنها از حق خود برای دفاع مشروع بر اساس ماده ۵١ منشور ملل متحد استفاده کرده و منحصرا پایگاههای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده است».
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به شهادت دبیرکل حزبالله لبنان توسط رژیم صهیونیستی، گفت «دشمن صهیونیستی از اینکه ضربهای زده خوشحال نباشد، بلکه نگران باشد از آیندهای که در انتظار آنهاست».
وزیر امور خارجه ایران درباره احیای مذاکرات رفع تحریمها گفت که «اول باید پایه مناسب برای شروع مجدد مذاکرات ایجاد شود و بعد ما وارد مذاکراتی شویم که بر اساس فرمول گذشته که در برجام بهکار رفت، یعنی اعتمادسازی در مقابل رفع تحریمها باشد.».